Palalı ve kılıçlı saldırıların ardından Avrupa alarmda

Palalı ve kılıçlı saldırıların ardından Avrupa alarmda

Londra'da kılıçlı bir saldırganın yakalanması ve Brüksel'deki palalı saldırının ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Londra'daki kılıçlı saldırının ardından bugün bir zanlı daha yakalandı. Brüksel'de Cuma akşamı düzenlenen palalı saldırıyı IŞİD üstlendi. Barcelona saldırısında ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da kılıçlı bir saldırganın gözaltına alınmasının ardından, olayla ilgisi olduğu tahmin edilen bir zanlının daha yakalandığı bildirildi. 

Londra'da Buckingham Sarayı önünde Cuma akşamı meydana gelen olayda, polis aracının önünde bir otomobil durmuştu. Polis memurlarının araca yaklaşması üzerine zanlı elindeki kılıçla saldırmış, olayda iki polis memuru hafif yaralanmıştı. Biber gazı ile etkisiz hale getirilen kişi, gözaltına alınmıştı.

Brüksel'deki saldırıyı IŞİD üstlendi

Öte yandan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Cuma akşamı askerleri hedef alan palalı saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD'e bağlı haber ajansı Amak'ın online sayfasında bugün yer alan haberde, IŞİD'in bir askere yönelik saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Barcelona'da ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi

Bu arada, İspanya'nın Barcelona kentinde geçen hafta düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Katalonya Bölgesel Yönetimi'nin internet sayfasında bugün yer alan açıklamada, saldırıda yaralanan 51 yaşındaki Alman'ın da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Barcelona'da dün saldırıları protesto için yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı gösteride İspanya Kralı Felipe, Başbakan Mariano Rajoy ve Katalonya Bölgesel Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont de hazır bulundu. İspanya Kralı, ilk kez böyle bir gösteriye katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.