Papa 'Rohingya' kelimesini ilk kez kullandı

Papa 'Rohingya' kelimesini ilk kez kullandı

Papa Franciscus, Bangladeş'in başkenti Dakka'da, 16 Arakanlı Müslüman sığınmacıyla bir araya geldi.

Bangladeş'i ziyaret eden Papa Franciscus, ilk kez Arakanlı Müslümanların etnik adı "Rohingya" kelimesini kullandı.

Myanmar ziyareti sırasında "Rohingya" (Arakanlı Müslüman) kelimesini kullanmaktan kaçınan Papa, Bangladeş'in başkenti Dakka'da, 16 Arakanlı Müslüman sığınmacıyla bir araya geldiği görüşme sırasında "Rohingya" kelimesini ilk kez telaffuz etti.

AA'nın aktardığına göre Myanmar'daki zulüm ve katliamlardan kaçarak sığındıkları Bangladeş'te Cox's Bazar'daki sığınmacı kampında kalan Arakanlı Müslümanların ellerini sıkan Papa, bir tercüman vasıtasıyla onların hikayelerini dinledi.

Arakanlı Müslüman sığınmacılardan katlandıkları tüm acılar adına bağışlanma dileyen Papa, içinde bulundukları zor durum karşısında "dünyanın kayıtsızlığı" için özür dileyerek, ilk kez "Rohingya" kelimesini kullandı.

Papa, "Belki sizler için çok şey yapamıyoruz ancak trajedinizin kalplerimizde yeri var. Sizi incitenler ve en önemlisi dünyanın kayıtsızlığı için affınızı diliyorum." dedi.

Papa, Myanmar ziyaretinde Arakanlı Müslümanların etnik adı "Rohingya" kelimesini kullanmaktan kaçınmış, bunun yerine "Arakan eyaletinden mülteciler" ifadesini tercih etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.