Paralarda 'ölümcül bakteri' tehlikesi

Paralarda 'ölümcül bakteri' tehlikesi

Her gün elden ele dolaşan kağıt ve madeni paraların potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bakteriler taşıdığı ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Gün boyunca elden ele dolaşan kağıt ve madeni paralar bir çok bakterinin taşınmasına vesile oluyor. Uzmanlar, banknot ve madeni paranın potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bakteriler taşıdığının altını çizerken, insanların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar.

Online finansal işlemler, zamandan tasarruf etmeyi sağlamakla birlikte, sağlığı koruma noktasında da bir avantaj gibi görünüyor. Bu konuda çalışma yürüten uzmanlar, parasal işlemlerden kaçınmanın sağlık yönünden insanları ciddi zararlardan koruyacağını öne sürdüler. Uzmanlar, banknot ve madeni paranın potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bakteriler taşıdığını ve parada tahtakurusunun yanı sıra yaklaşık 19 ‘ölümcül’ bakteri türü olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İnanılmaz derecede bakteri üreme alanı

İngiliz Daily Mail gazetesi, Londra Metropolitan Üniversitesi mikrobiyoloji ekibi tarafından yürütülen testlerin, her gün elimize aldığımız paralar üzerinde hayatı tehdit eden bakterileri bularak, paranın inanılmaz derecede kirli ve bakteriler için bir üreme alanı olduğunu keşfettiğini duyurdu.

Söz konusu ekip, banknot ve madeni paralardaki bakterilerin tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamayan insanlar nedeniyle yayıldığına dikkat çekerek, bu bakterilerin ayrıca para vasıtasıyla cep ve cüzdanlara taşındığına da vurgu yaptı.

19 farklı bakteri türü bulunuyor

Mikrobiyoloji ekibi, İngiliz para birimini laboratuvar testlerine tabi tuttuktan sonra, 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlarda insan hayatını tehdit eden Listeria Monocytogenes, Metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) ve Enterococcus faecium (VRE) gibi 19 farklı bakteri türü tespit etti.

Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Paul Matewele, bağışıklık sistemi zayıf olan insanların kirli para ile temas halinde çok fazla risk altında olabilecekleri konusunda uyarıda bulunurken, “Hastanede enfeksiyona karşı savunmasız olabilecek kişileri ziyaret ediyorsanız, antibiyotiklere dirençli olan bakterileri bilmeden paranıza aktarabilirsiniz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.