Paris'te İslam karşıtı cumhurbaşkanı adayı Zemmour'u protesto mitingi

Paris'te İslam karşıtı cumhurbaşkanı adayı Zemmour'u protesto mitingi

Paris'te İslam karşıtı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u protesto mitingi düzenlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te İslam karşıtı ve Müslümanların İslam'ı bırakması talepleriyle tepki çeken cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u protesto mitingi düzenlendi. Mitinge geniş katılımlı olması dikkat çekti.

Mitinge İslami derneklerin yanı sıra ırkçılıkla mücadele dernekleri ve bazı sol dernekler de katıldı. Mitingin organizesinde bu şekilde 50'den fazla derneğin yer aldığı bildirildi.

"Zemmour bir faşist"

Mitingin ana temasını Zemmour'un Faşist olduğu suçlaması oluşturdu. Mitingde konuşan demiryolu işçisi ve sendikacı Vincent Benaben, "Tarih boyunca faşizme karşı her zaman savaşmış bir örgütten geliyorum. Zemmour özellikle Mareşal Petain'e ve faşist ideolojiye büyük bir sevgi besleyen biri" dedi.

Fransa'da 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Eric Zemmour Fransa'daki Müslümanlara "İslam'ı bırakıp asimile olmaları" çağrısında bulunmuştu.

Daha önce de İslam ve Müslümanlar aleyhindeki sözleriyle tanınan Eric Zemmour katıldığı bir televizyon programında "Fransa'daki Müslümanların da cumhurbaşkanı olacak mısınız?" sorusuna İslam'ın hukuki ve siyasi kurallar içerdiğini, Müslümanların bu nedenle İslam'ı bırakmadan Fransız olamayacağını belirterek Müslümanlara İslam'ı bırakıp asimile olmaları çağrısında bulunmuştu.

Eric Zemmour'un bu açıklaması büyük tepki çekmişti. 65 milyon nüfuslu Fransa'da yaklaşık 7 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor.

Zemmour, Fransa'ya karşı verilen Cezayir Kurtuluş Savaşı (1954-1962) nedeniyle bu ülkeden ayrılıp Fransa'ya yerleşen Cezayirli Yahudi bir ailenin mensubu olarak 1958'de dünyaya geldi. Medyacı olan Zemmour uzun yıllardır İslam, Müslümanlar ve göç karşıtı açıklamalarıyla biliniyor.

Eric Zemmour 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek olan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday oldu.

Anketlere göre ilk sırada mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikinci sırada ise Xavier Bertrand geliyor. Bu durumda seçimin ikinci tura kalması ve bu iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.