Paşinyan: Karabağ ateşkesinde Ermenistan'ın bir rolü yok

Paşinyan: Karabağ ateşkesinde Ermenistan'ın bir rolü yok

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Erivan'ın ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede "bir ordusu olmadığını" yineledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Erivan'ın Dağlık Karabağ'daki ayrılıkçılar ile Azerbaycan arasında bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasında yer almadığını, ancak bu anlaşmanın geçerli olmasını umduğunu söyledi.

The New Arab'ın haberine göre, Karabağlı ayrılıkçılar, Bakü yönetimiyle ateşkes anlaşmasına vardıklarını ve tartışmalı bölgenin Azerbaycan'a entegrasyonu konusunda görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise bu açıklamalarının ardından televizyonda bir konuşma yaptı.

Paşinyan, "Ermenistan, Rus barış güçlerinin arabuluculuğunda Dağlık Karabağ'da ateşkes deklarasyonu metninin hazırlanmasına katılmadı" dedi.

Paşinyan, Erivan'ın ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede "bir ordusu olmadığını" yineledi.

Nikol Paşinyan, Erivan'ın Karabağ'ın Azerbaycan'a entegrasyonu konusunda Azerbaycanlı yetkililerle görüşmeyi kabul etmeyi de içeren ayrılıkçı açıklamaları "not ettiğini" söyledi.

Paşinyan ve Karabağ

Ermeni lider, 2020'de Karabağ yüzünden Azerbaycan'la girdiği savaşı kaybettiğinden beri ülkesinde protestolarla karşı karşıya.

Paşinyan, Rusya'nın aracılık ettiği barış anlaşmasının bir parçası olarak 2020'de Karabağ'da konuşlandırılan Rus barış güçlerinin ateşkesin sürmesini sağlayacağını umduğunu söyledi.

"Askeri gerilimin devam etmeyeceğini umuyoruz, çünkü mevcut koşullarda istikrarın sağlanması ve savaş eylemlerinin durdurulması çok önemli" dedi.

Moskova'ya "Dağlık Karabağ Ermenilerinin güvenliğini sağlama, Ermenilerin kendi evlerinde, kendi topraklarında yaşama hakkını korumaları için gerekli koşulları yaratma" çağrısında bulundu.

Paşinyan son aylarda Karabağ'daki Rus barış gücü askerlerinin rolünü eleştirmiş ve bu da Ermenistan'ın geleneksel müttefiki Rusya ile bazı diplomatik tartışmalara yol açmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.