Paşinyan: Türkiye-Ermenistan sınırındaki Rus askerleri gerekli

Paşinyan: Türkiye-Ermenistan sınırındaki Rus askerleri gerekli

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus sınır güvenlik güçlerinin Ermenistan-Türkiye sınırında olmasının Ermenistan için gerekli olduğunu ifade etti.

Eho Moskvı radyosuna konuşan Paşinyan, Rus sınır güvenlik güçlerinin Türkiye ile Ermenistan sınırını koruduğunu belirtti.

Paşinyan "Bu bizim için çok gerekli ve iyi. Silahlı kuvvetlerimiz bu sorumluluktan neredeyse tamamen kurtulmuş durumda. Zira bu uzun sınırın sorumluluğunu taşımak bizim için büyük bir yük olurdu" dedi. Paşinyan, Rus sınır güvenlik güçlerinin Ermenistan-İran sınırını da koruduğunu ifade etti.

Rusya'nın Ermenistan'daki 102. askeri üssüne değinen Paşinyan, bu üssün Ermenistan'daki güvenlik sistemi için önemli ve Ermenistan'ın çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

Sovyetler Birliği döneminden beri Rusya, Ermenistan ile Türkiye arasındaki 345 kilometrelik, Ermenistan ile İran arasındaki 45 kilometrelik sınırı koruyor. Günümüzde bu sistem, 30 Eylül 1992'de imzalanan anlaşma çerçevesinde devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.