Pekin'de ABD Büyükelçiliği'ne saldırı girişimi

Pekin'de ABD Büyükelçiliği'ne saldırı girişimi

Çin'in başkenti Pekin'de ABD Büyükelçiliği önünde bir patlama gerçekleşti.

Çin'in başkenti Pekin'de ABD Büyükelçliği önünde bir patlama yaşandığı belirtiliyor. Bölgede diğer ülkelerin de büyükelçilikleri bulunuyor.

Bölgenin yaklaşık konumu şu şekilde:

Patlamaya neyin sebebiyet verdiği henüz bilinmiyor. Radio Free Asia adlı kaynağın bildirdiğine göre patlamanın sebebi bir saldırı girişimi. Yerel kaynak bir kişinin el yapımı patlayıcıyı atmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını, bazı kişilerin yaralandığını ve polis aracının da zarar gördüğünü belirtti.

Çin medyasına göre patlamaya kadın bir canlı bombanın saldırı girişimi neden oldu.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde, patlama noktasından dumanların yükseldiği, güvenlik güçlerinin önlemler aldığı ve yolu kapattığı görülebiliyor.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde polisin, yerdeki üzeri örtülü bir cismin çevresinde toplandığı görülebiliyor. Bunun, olası saldırganın bedeni olabileceği tahmin ediliyor. 

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre bir saldırı girişimi olduğu bilgileri doğru. Ancak Büyükelçilik, saldırganın üzerindeki bombayı patlattıktan sonra sadece kendisinin yaralandığını ve polis güçlerinin olayı kontrol altına aldığını ifade etti.

Saldırı sona erdikten ve durum kontrol altına alındıktan sonra Çin makamları konuya dair bir açıklama yaptı. Resmi açıklamaya göre saldırgan İç Moğolistan bölgesinden, 26 yaşında bir erkek. Saldırgan yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırının gerçekleştirilme ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.