Pekin'den ABD'ye uyarı: Gerilimi tırmandırırsa güçlü bir cevap veririz

Pekin'den ABD'ye uyarı: Gerilimi tırmandırırsa güçlü bir cevap veririz

Çin yönetimi, ABD’nin ticari gerilimi tırmandırması halinde güçlü şekilde cevap verileceğini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin ticari gerilimi tırmandırması halinde hükümetin buna güçlü bir şekilde cevap verileceği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang yaptığı açıklamada "Çin, bir ticaret savaşı istemiyor, ancak bir ticaret savaşının içinde olmaktan da korkmuyor” diyerek ABD'nin ticari gerilimi tırmandırması halinde buna güçlü şekilde cevap verileceğini söyledi.

Sözcü, Çin Devlet Başkanı Şi Çinping ve ABD Başkanı Donald Trump’ın 28-29 Haziran’da Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleşecek G-20 Zirvesi’nde görüşme olasılığına değinmedi. Trump dün yaptığı açıklamada zirve aralarında Şi Jinping ile görüşebileceğini söyledi.

Trump yönetimi, aylardır süren ticari müzakereler sonrası Çin’i ekonomide yapısal düzenlemeler yapma vaadinden geri adım atmakla  suçluyor. Bu adım Pekin ile Washington arasında gerginlikler yaşanmasına sebep oluyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.