Pentagon: Türk lideri Suriye'de hedef aldık

Pentagon: Türk lideri Suriye'de hedef aldık

Şam'ın Fethi Cephesi'nin Türk kökenli önemli bir lideri, Amerikan İHA saldırısının hedefi oldu.

Askeri ve dini eğitimini Afganistan’da alan Haydar Kirkan, Suriye muhalefetinin önemli liderlerinden biriydi. 17 Ekim tarihinde Suriye’nin İdlib kentinde ABD'nin düzenlediği İHA saldırısında hayatını kaybetti. Amerikan yetkili Brett McGuk geçtiğimiz Çarşamba günü olayı teyit etti ve Kırkan’ın düzenledikleri saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis’e göre Kırkan, El Kaide'nin deniz aşırı saldırılarını planlamaktan sorumluydu. 

Pentagon yetkililerinin söylediğine göre muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de yerleşik bulunan Kırkan, Şam'ın Fethi Cephesi'nin batıdaki operasyonlarını yönetiyordu.

“ABD uzun zamandır onun peşindeydi ve Suriye’deki El-Kaide yöneticilerinin tamamının öldürülmesi için devam ettirilen projenin de içerisindeydi. Kırkan El-Kaide’nin kalelerinden birinde öldürüldü.”

Bu sözler demokrasilerin Korunması Vakfından Thomas Joscelyn’e ait.

Bilindiği gibi Nusra Cephesi, geçtiğimiz Temmuz ayından "El-Kaide ile olan bağlarını kopardığını, adını değiştirdiğini ve öncelikli amaçlarının hala Beşar Esed yönetimini yıkmak olduğunu" açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.