Pentagon'dan açıklama: Türkiye ABD'yi vurdu mu?

Pentagon'dan açıklama: Türkiye ABD'yi vurdu mu?

Pentagon, Ayn el Arap yakınındaki ABD birliklerinin 11 Ekim günü yerel saatle 21.00 civarında Türk mevzilerinden topçu ateşine maruz kaldığını bildirdi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü operasyon sırasında ABD askerlerinin bulunduğu bölgenin ateş altında kaldığı iddia edilmiş, Milli Savunma Bakanlığı “ABD gözlem noktası yakınlarından sınır karakoluna açılan taciz ateşine karşılık verildiği, ABD gözlem noktasına atış olmadığı” açıklamasını yapmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı’dansa farklı bir açıklama geldi. Pentagon Türkiye’nin top ateşinden kaynaklanan patlamanın ABD askerlerinin bulunduğu bölge yakınında olduğunu doğruladı.

İddiayı ilk olarak Newsweek dergisi gündeme getirmiş, üst düzey bir Pentagon yetkilisine dayandırılan haberde Türkiye’nin yanlışlıkla ABD özel kuvvetlerinin bulunduğu yeri vurduğu iddia edilmişti. CNN televizyonunun Pentagon muhabiri ise ABD askerlerine çok yakın bir bölgenin vurulduğunu aktarmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ABD gözlem noktası yakınındaki bölgeden sınır karakoluna yapılan taciz atışına karşılık verildiği, ABD gözlem noktasına atışın söz konusu olmadığını açıklamıştı.

“ABD askerleri Kobani’den Çekilmedi”

Pentagon’dansa konuyla ilgili tonu daha sert bir açıklama geldi.

Pentagon patlamanın ABD askerleri bulunduğu nokta yakınlarında olduğunu doğruladı. “Yaralanan olmadı. Askerler Kobani’den çekilmedi” denildi. “ABD Türkiye’den anında savunmayla karşılık verilmesiyle sonuçlanacak adımlardan kaçınmasını talep etmektedir” ifadesi yer aldı. Pentagon’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“11 Ekim günü yerel saatle 21.00 civarında Kobani yakınlarındaki ABD askerleri top ateşi altında kaldı. Patlama güvenlik mekanizmasının dışındaki bir noktadan birkaç yüz metre uzakta ve Türklerin ABD askerlerinin olduğunu bildiği bir yerde gerçekleşti. ABD askerlerinden yaralanan olmadı. ABD askerleri Kobani’den çekilmedi. ABD Türkiye’nin Suriye’ye askeri harekatına ve özellikle de güvenlik mekanizması dışındaki noktalarda ve ABD askerlerinin bulunduğu bölge yakınlarındaki operasyonlarına karşı çıkmaktadır. ABD Türkiye’nin anında savunmayla karşılık verilmesiyle sonuçlanabilecek adımlardan kaçınmasını talep etmektedir”

“ABD gözlem noktasına atış olmadı”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise "ABD gözlem noktasının 1000 metre güneybatısındaki tepelerden sınır karakollarımıza taciz ateşine karşılık verildi. ABD gözlem noktasına atış olmadı" denildi.

"ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.