Pentagon'dan Rusya ve Çin'in uzay faaliyetleri konusunda uyarı

Pentagon'dan Rusya ve Çin'in uzay faaliyetleri konusunda uyarı

Pentagon'a bağlı ABD Savunma İstihbarat Ajansı yayınladığı yeni raporda, Rusya ve Çin'in uzaya yönelik askeri çalışmalarının ABD'nin uzaydaki üstünlüğünü tehdit ettiğini öne sürüldü.

Pentagon'a bağlı ABD Savunma İstihbarat Ajansı raporunda "Çin muhtemelen uydulara ve uydu sensörlerine zarar vermek, onları karıştırmak ve bozmak için lazer silahları üzerinde çalışıyor. Belki de bunu hayata geçirdi. Özellikle Çin ve Rusya, ABD'nin uzayda konuşlu sistemlere olan güvenini suistimal etmek için çeşitli araçlar geliştiriyor” ifadesi kullanıldı.

Her iki ülkenin de elektronik harp sistemleri, enerji odaklı lazer silahları ve uydulara karşı balistik füzeler olmak üzere uzaya yönelik birçok askeri çalışma yaptığına dikkat çeken raporda, İran ve Kuzey Kore'nin de uzayda benzer yetenekler gösterdiği konusunda uyarı yapıldı.

Raporda, Moskova’nın da, Pekin gibi lazer silahları üzerine çalıştığı kaydedildi.

Ticari uçuşların gelişimi de dahil olmak üzere, uzay çalışmalarının taşıdığı önemin katlanarak büyüdüğü aktarılan raporda, bu alanın özellikle askeri operasyonlar için oldukça büyük öneme sahip olduğunun da altı çizildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.