Peres'ten Erdoğan'ın "Bana Mı Sordunuz" Çıkışına Destek

Peres'ten Erdoğan'ın "Bana Mı Sordunuz" Çıkışına Destek

İsrail eski Cumhurbaşkanı Peres, Gazze yardımları ile ilgili Erdoğan'ın İHH'ya karşı çıkışını olumlu karşıladığını açıkladı.

İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Erdoğan’ın “Gazze'ye yardım götürürken bana mı sordunuz” sözlerini takdirle karşıladığını söyledi.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e özel bir röportaj veren Şimon Peres, Erdoğan'ın "Yardım götürürken dönemin başbakanına mı sordunuz" şeklindeki çıkışı ile ilgili olarak bu çıkışın daha önce yapılması gerektiğini savundu ancak yine de olumlu karşıladığını ifade etti.

Röportajda konuyla ilgili soru ve cevap şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anlaşmanın imzalanmasından sonra Mavi Marmara’nın seferini organize eden İHH’ya yönelik eleştirel bir çıkışı oldu. ‘Bana mı sordunuz, izin mi aldınız?’ şeklinde ifadeler kullandı. Bu ton değişikliği sizi şaşırttı mı? 

Daha önce olmuş olsaydı sevinirdim. Ama hep dediğim gibi geçmiş geçmişte kaldı. Bugün artık hiç anlam taşımayacak türden polemiklere girmeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkça bunu dile getirmiş olmasını takdirle karşılıyorum. Daha önce söylenmiş olsaydı düşünceli bir davranış olurdu. Ama sonuçta prensipteki yaklaşım zaten buysa memnuniyetle karşılıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.