Personel taşıyıcıyla Esed rejimi tankını kovalayan muhalif savaşçı ilk kez konuştu

Personel taşıyıcıyla Esed rejimi tankını kovalayan muhalif savaşçı ilk kez konuştu

İdlib'de devam eden çatışmalarda kullandığı zırhlı personel taşıyıcıyla, Esed rejimine ait bir tankı kovalayan Suriyeli muhalif savaşçı ilk kez konuştu.

İdlib'de devam eden çatışmalarda kullandığı zırhlı personel taşıyıcı araçla, Esed rejimine ait bir tankı kovalayan Suriyeli muhalif savaşçı ilk kez konuştu.

Yeni Şafak'tan Hamza Hıdır'ın haberine göre, künyesi "Ebul Abbas" olan savaşçı İdlib kırsalındaki Kafranbel asıllı.

Ebul Abbas İdlib kırsalında devam eden çatışmalar esnasında rejim tankına yönelik hamlesini şu ifadelerle anlattı:

"Kullandığım araçla arkadaşlarımla birlikte düşmana doğru gidiyordum. Tankı görür görmez üzerine giderek onu vurmayı düşündüm. Tanka hedef olursam şehit olur, Rabbime kavuşurum diye düşündüm. Ama şehit olmak nasip olmadı. Aracımı tankın üstüne sürdüm, hedef almamak için de sürekli manevra yaptım. Onu bir süre uzaklaştırınca ileride rejim askerlerinin olduğunu gördüm. Güdümlü füzeyle vurulma tehlikesi vardı, geri çekildim. Aracı biraz geride durdurduk. Yanımda bulunan bir arkadaşım aracın içinden çıktı ve az önce kovaladığımız tankı RPG roketatarla vurdu. Ancak daha sonra bizim aracımız da hedef oldu."

ebulabbasidlib.jpg

Ebul Abbas (solda)

Suriyeli muhalifler ile Rusya ve İran destekli Esed rejimi arasında yaşanan çatışmalar sırasında, muhaliflerin zırhlı araçla Esed tankını kovalaması kameralara böyle yansımıştı:

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.