Peru'da Başkanlık Seçimi'nin İkinci Turu Sona Erdi

Peru'da Başkanlık Seçimi'nin İkinci Turu Sona Erdi

Latin Amerika ülkesi Peru’da 23 milyona yakın kayıtlı seçmen, yeni devlet başkanını belirlemek için dün sandık başına gitti.

Merkez sağ eğilimli ekonomist Pedro Pablo Kuczynski ile eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori’nin kızı Keiko Fujimori arasındaki seçimin ikinci turu başa baş geçti.

Euronews'in haberine göre resmi olmayan sonuçlara göre, 77 yaşındaki Pedro Kuczynski yüzde 50,5 oyla kılpayı ipi göğüsledi. Nisan ayındaki ilk turun galibi Fujimori ise yüzde 49,5 oy aldı.

Seçimler öncesinde, ‘Bir Fujimori daha istemiyoruz’ kampanyası yürüten muhalefet öncülüğünde binlerce Perulu, Keiko Fujimori’nin adaylığının iptali talebiyle gösteri düzenledi.

Fujimori’nin babası 2000 yılında Peru’dan kaçmış; yedi yıl sürgün hayatından sonra Şili’de yakalanarak ülkesine iade edilmişti. Alberto Fujimori, Peru’yu yönettiği 1990-2000 yılları arasında 25 kişinin ölüm emrini vermek, yolsuzluk ve muhaliflerini sindirmek için kamu kaynaklarını medyaya aktarmak suçlarından onlarca yıl hapis cezası almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.