Pervin Buldan dahil 10 HDP vekili TBMM'de açlık grevine başladı

Pervin Buldan dahil 10 HDP vekili TBMM'de açlık grevine başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki 9 milletvekili, TBMM'de 2 günlük açlık grevi başlattı.

Eylemin amacı, Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması için 8 Kasım'da başlattığı açlık grevine destek vermek. HDP'liler, Leyla Güven ile dayanışma içinde olduklarını da göstermek istiyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin olağan Meclis Grup Toplantısı sonrası, beraberinde açlık grevine gitme kararı alan 9 milletvekili ile birlikte HDP grup toplantı salonuna geçti.

Burada gazetecilere kısa açıklama yapan Buldan, sabah saat 10:00 itibarıyla 10 milletvekili olarak açlık grevini başlattıklarını ve Çarşamba günü saat 19:00'a kadar bu sembolik eylemle Güven'e destek vereceklerini söyledi.

Buldan kendisiyle birlikte açlık grevine girenlerin; TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ile milletvekilleri Berdan Öztürk, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.