"Peşmerge, Amerikan tankını Çin füzesiyle imha etti"

"Peşmerge, Amerikan tankını Çin füzesiyle imha etti"

Peşmerge'nin Bağdat hükümet ordusuna ait ABD yapımı M1A1 Abrams tankını imha ettiği görüntüler çok konuşulmuştu.

War Is Boring dergisi, peşmergenin yayınladığı videoyu analiz ettikten sonra, ABD yapımı M1A1 Abrams tankının Çin yapımı HJ-8 füzesiyle yok edildiği sonucuna vardıklarını belirtti.

 

Sputnik'in aktardığına göre dergideki yazıda, 20 Ekim’de Kerkük’te yaşanan olaylar sırasında Bağdat hükümetine bağlı güçlere ait M1A1 Abrams tankının peşmerge tarafından vurulduğu ifade ediliyor. Başlarda tankın Fransa-Almanya yapımı MILAN tanksavar füzeyle vurulduğu tahmin edildiği aktarılan yazıda, sonraki analizin farklı sonuç verdiği kaydedilerek, “Muhtemelen M1A1 Abrams, Çin yapımı tanksavar füzeyle vuruldu” dendi.

Çin’in resmi olarak peşmergeye silah sağlamadığına dikkat çeken dergi, Barzani yönetiminin bu füzeyi 2014’te ganimet olarak IŞİD’in elinden almış olabileceği tahminini yürüttü. IŞİD’in de bu silahı Suriye rejim ordusundan ele geçirdiği, Suriye rejiminin de Katar’dan, Katar’ın da Sudan’dan aldığı düşünülüyor.

Çin, HJ-8 füzelerini Sudan, Mısır, BAE ve Pakistan dahil 19 ülkeye satıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.