Peşmerge ve Irak ordusu IŞİD'e karşı yeniden güçlerini birleştirdi

Peşmerge ve Irak ordusu IŞİD'e karşı yeniden güçlerini birleştirdi

Irak'ta Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge ile Irak ordusunun IŞİD’e karşı ortak operasyon başlattığını duyurdu.

Irak'ta Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge ile Irak ordusunun IŞİD’e karşı ortak operasyon başlattığını duyurdu.

Rudaw'ın haberine göre Peşmerge Bakanlığı, Germesêr-Karatepe bölgelerini kapsayan operasyonun “bölge temizleninceye kadar” süreceğini bildirdi.

Süleymaniye’nin Germiyan bölgesindeki Germesêr cephesinde başatılan operasyona Peşmerge 3’üncü ve 5’inci Piyade Tugayları, Selahaddin vilayetinde Karatepe cephesindeki oeprasyona ise Peşmerge 9 ve 17’inci Piyade Tugayları ile 70’inci Peşmerge Birlikleri katılıyor. 

Operasyon üç koldan yürütülüyor

Rûdaw muhabiri Huner Hamid, Peşmerge ve Irak ordusunun bu sabah her iki cepheden üç koldan operasyona başladığını bildirdi.  

Peşmerge 3’üncü Tugayı Komutanı Tuşgeneral Dilêr Şukur, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Irak ordusu ve Peşmerge ortak komisyonlarınca hazırlanan operasyon planı kapsamında Ceber Dağı etekleri, Kune Kemtiyar (Sırtlan İni) ve çevresinde temizlik operasyonu başladı” dedi.

Irak ordusunun da operasyona katıldığını ve bölgenin havadan da sürekli denetlendiğini aktaran Tuğgeneral Şukur, bölgedeki güvenlik boşluğundan yararlanan IŞİD’lilerin bir daha rahat hareket edemeyeceklerini söyledi.

Peşmerge 2’inci Cephesi Komutanı General Muhammed Rustem de, Kirfi yakınlarındaki Baweşaswar barajından Beleke’ye kadar olan bölgeyi kapsayan arazide operasyona başladıklarını belirtti.  

General Rustem, şu ana kadar herhangi bir temasın yaşanmadığını da sözlerine ekledi.

Askeri kaynaklar, Irak ordusu ile Peşmerge arasında güvenlik boşluğu yaşanan bölgelerde başlatılan operasyonların uzun süre devam edeceğini aktardı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.