Peşmerge'nin elinde 139 Türk vatandaşı esir bulunuyor

Peşmerge'nin elinde 139 Türk vatandaşı esir bulunuyor

Irak'ın Telafer kentinde Peşmerge güçleri tarafından ele geçirilen Türk uyruklu kadın ve çocukların kimlikleri ortaya çıktı.

Irak'ın Telafer kentinde Peşmerge güçlerine teslim olan Türk uyruklu IŞİD'lilerin ailelerinin kimlik bilgileri ortaya çıktı.

Bağdat hükümeti güçlerinin IŞİD'in kontrolündeki Telafer kentine düzenlediği operasyonun ardından bölgede çok sayıda IŞİD üyesi Peşmerge'ye teslim olmuştu. Ağustos ayındaki operasyon sırasında Peşmerge güçleri tarafından esir alınan IŞİD üyeleri ve ailelerinin arasında çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da olduğu basına yansımıştı.


Eylül ayı başlarında Peşmerge güçlerine aileleri ile birlikte teslim olan IŞİD üyeleri

Peşmerge kuvvetlerinin ele geçirdiği IŞİD üyelerinin akıbeti bilinmezken tamamı kadın ve çocuklardan oluşan yakınları ise halen bilinmeyen bir bölgede tutuluyor.

139 kadın ve çocuğun kimliği tespit edildi

Haber merkezimize mail yoluyla ulaştırılan isim listesinde, Telafer'in Avgani bölgesinde Peşmerge'ye teslim olan Türk uyruklu 139 kadın ve çocuğun kimlik bilgileri paylaşıldı. Ad, soyad ve doğum tarihleri paylaşılan, tamamı kadın ve çocuklardan oluşan esirlerin, Türkiye'ye gelmek istedikleri öne sürüldü.

Peşmerge güçleri tarafından ele geçirilen ailelerin sadece bu kişilerle sınırlı olmadığı, listede kimlik bilgileri yer almayan başka Türk vatandaşlarının da bulunduğu ifade edildi.

Yetkililerin, konuyla ilgili olarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile temasa geçip geçmediğine dair bir bilgiye ulaşılamadı.

Haber merkezimize mail yoluyla ulaştırılan, IŞİD'lilerin yakınları olduğu öne sürülen kadın ve çocukların isimleri şöyle:






Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.