Petrol fiyatlarında sert düşüş

Petrol fiyatlarında sert düşüş

Küresel piyasada petrol fiyatları son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarının beklenmedik şekilde artış göstermesinin ardından küresel piyasada petrol fiyatları son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. AA'nın aktardığına göre, ABD'nin Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 5 kayıpla 45,78 dolara geriledi ve 8 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Küresel olarak en yaygın kullanılan Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da yüzde 4 azalarak 48,11 dolarla 5 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krize işaret eden uzmanlar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) üyeleri arasındaki üretim kısıtlaması anlaşmasının olumsuz etkilenmesi ihtimali konusunda yatırımcıların endişe duyduğunu belirtti.

Ayrıca, ABD'nin ham petrol üretiminin son 16 haftanın sadece 2'sinde düştüğünün altını çizen uzmanlar, ABD'de petrol üretiminin de artmasının beklendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.