Petrol savaşları: ABD bombardımanında ölen Rus askerlerin bilgileri ortaya çıktı

Petrol savaşları: ABD bombardımanında ölen Rus askerlerin bilgileri ortaya çıktı

ABD'nin PKK'nın kontrolündeki petrol kaynaklarını korumak için düzenlediği saldırıda Rus paralı askerler de ölmüştü.

Suriye'nin doğu ili Deyr Ez Zor'da 7 Şubat 2018 tarihinde öldürülen Rus paralı askerler ile ilgili ilk bilgiler bu kişilerin aileleri ve iş arkadaşları tarafından sosyal medyada paylaşıldı.


ABD öncülüğündeki IŞID karşıtı koalisyonun bildirdiğine göre Fırat vadisinde cereyan eden çatışmalar 7 Şubat tarihinde meydana gelmişti. Koalisyon birlikleri PKK'nın Suriye'deki çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'ye ait bir karargaha rejim güçleri tarafından düzenlenen saldırıya karşılık icra edilen operasyonlar neticesinde 100 kadar Esed yanlısı milisin öldürüldüğünü açıklamıştı. Bölge uzmanlarının değerlendirmesine göre; ABD, PKK kontrolündeki petrol alanlarının Rusya destekli rejim güçlerine geçmesini istemediği için bölgede çok kapsamlı bir bombardıman gerçekleştirdi.

Rus askerler de öldü

Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Rusya’nın “Wagner Özel Güvenlik” şirketinin personelleri de öldürülenlerin arasında bulunuyor.


Twitter’da yer alan bilgilere göre daha önce Doğu Ukrayna’da savaşmış olan Alexey Ladygin ile Igor Kosoturov ile hakkında başka bir savaş geçmişi bilgisine ulaşılamayan Stanislav Matveev öldürülen kişiler arasında yer alıyor.     




Baltık Rus Kazak Derneği’nin yaptığı açıklamalara göre Klaningrad şehrinden Vladimir Loginov isimli paralı asker de Suriye’de öldürüldü. Loginov’un sosyal medya profiline göre Wagner şirketine katılmadan önce o da kendisi gibi Wagner şirketine çalışan paralı bir asker olan ve 2017 yılında IŞID tarafından kaçırılan Roman Zabolotniy gibi bir Kazak aktivist idi. 


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.