"Petrolün varil fiyatı 100 dolar olacak"

"Petrolün varil fiyatı 100 dolar olacak"

Enerji ve emtia şirketleri Trafigura ile Mercuri, petrolün varil fiyatının yıl sonuna kadar 90-100 dolar seviyelerine çıkabileceğini açıkladı.

Petrol fiyatlarının Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında yaptırım krizinin yaşanmasının sonucu olarak yıl sonunda 100 dolar seviyesine çıkması bekleniyor.

Enerji ve emtia şirketleri Trafigura ile Mercuri, petrolün varil fiyatının Noel'de 90 dolar ve yeni yılın başlarında 100 dolar seviyesine ulaşabileceğini duyurdu.

Petrol iki ayın zirvesine çıktı

Petrol fiyatları hafta başında yüzde 2'den fazla artarak son dört yılın en yüksek seviyesini gördü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim artırımının çok acil olmadığını işaret etmeleri ve ekstra petrol üretimi taahhüdünde bulunmamaları bu artışta etkili oldu. ABD ham petrol üretimindeki artışın yavaşlamakta olduğuna ilişkin işaretler de fiyatları destekledi.

ABD Başkanı Donald Trump fiyatları düşürmek için hızlı hareket etmeleri yolunda çağrıda bulunmuştu.

ABD'nin İran'a yaptırımlarının kasım ayından itibaren uygulanmaya başlanacağı endişesi sonucu yatırımcılar OPEC ve ortaklarının üretimi artırıp artırmayacakları yönündeki kararını yakından takip ediyor. Fakat Rusya ve Suudi Arabistan üretimde ani bir artış ihtimalini reddetti.

Diğer yandan ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği ve bunun sonucu enerji talebinin düşebileceği yorumları yapılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.