'PKK Afrin'i rejime teslim etmek için görüşmeler yapıyor'

'PKK Afrin'i rejime teslim etmek için görüşmeler yapıyor'

İzvestiya gazetesinin haberinde, Rusya'nın da PKK'yı ikna etmek için arabuluculuk rolünü üstlendiği ileri sürüldü.

Sputnik'in haberine göre İzvestiya gazetesine konuşan PKK çevreleri arasından bir kaynak, Zeytin Dalı Harekatı'nın PKK'yı Afrin'i Suriye rejimi kontrolüne vermek için uzlaşma noktası bulmaya zorladığını ifade etti.

Kaynak, "Afrin ve çevresindeki bölgeleri vermeye hazırız, ancak çıkarlarımızın zarar görmeyeceği yönünde garanti de almalıyız" dedi.

'RUSYA, PKK'YI İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Rus bir diplomatik kaynak da konuyla ilgili henüz nihai bir karara ulaşılmadığını, ancak görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Kaynak ayrıca Rusya'nın da arabuluculuk yaparak PKK'yi, Afrin'in Şam rejimine verilmesi konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

SURİYELİ GENERAL: İZNE İHTİYACIMIZ YOK

Rejimin Savunma Bakanlığı yetkilisi General Samir Süleyman, "Ülkemizdeki herhangi bir yere girmek için davete veya izne ihtiyacımız yok. Bu zaten Suriye ordusunun hakkı. Afrin, Suriye'nin bir parçası. Bu bölgelere girilme kararı alındığında, zaten girilecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.