PKK lideri Öcalan: Savaşla çözüm olmaz

PKK lideri Öcalan: Savaşla çözüm olmaz

İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan Suriye’deki gelişmelerle ilgili 'Sorun demokrasiyle çözülebilir. Hiçbir zaman savaşla çözüm olmamıştır' ifadelerini kullandı.

İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutuklular Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın aileleri, 12 Ağustos’ta Kurban Bayramı vesilesiyle İmralı’ya giderek yakınlarıyla görüştü.

Mehmet Öcalan, ağabeyi ile yaptığı son görüşmenin detaylarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı.

Öcalan: Hem Türkiye hem oradaki halklar zarar görür

Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan’ın Suriye’deki gelişmeleri şu ifadelerle değerlendirdiğini aktardı: 

"Hem Türkiye zarar görür hem de oradaki halklar zarar görür. Savaş ile olmaz, bir çözüme kavuşturulması gerekir. Türkiye eğer Suriye’ye girmek isterse de bu çözüm olmayacaktır. Doğrusu şu ki savaş bu halklara hiçbir şey getirmez. Suriye’de 20 yıl kaldım, oranın halkını iyi tanırım. Oradaki Arap aşiretlerini iyi tanırım, ilişkilerim vardı. Başta Arap aşiretleri ve halklara selamlarımı ilet. Sorun demokrasiyle çözülebilir. Hiçbir zaman savaşla çözüm olmamıştır."

“Kürt sorununun çözümü için üstümüze düşen görev ve rolümüzü oynarız” diyen Abdullah Öcalan, Türkiye'nin Irak Kürdistan Bölgesi topraklarında sürdürdüğü “Pençe Operasyonu” için de şu ifadeleri kullandı:

"Harekât savaş demektir. Bu mesele insan kanının dökülmesiyle çözülecek bir mesele değil. Biz her zaman barışa varız. Her zaman da savaşa karşı olacağız, savaşın yerine barışın olması gerekiyor."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.