PKK Rakka'da ağır kayıp verdi: 'Günde 10 ceset geliyor'

PKK Rakka'da ağır kayıp verdi: 'Günde 10 ceset geliyor'

ABD destekli YPG/PKK güçlerinin kuşatması altında olan Rakka'da çatışmalar giderek şiddetleniyor.

Yerel Kürt kaynaklarının aktardığı bilgiye göre ABD destekli YPG/PKK güçleri halen devam etmekte olan Rakka kent merkezi operasyonunda her gün çok sayıda kayıp veriyor. 

'Çoğu zaman günde en az 10 kişinin cesedi geliyor'

İsminin gizli tutulmasını belirten kaynak, Rakka'da IŞİD ile devam eden çatışmalar sonucu, bazı günlerde YPG/PKK savaşçılarından en az 10 kişinin cesedinin bölgeye getirildiğini belirtti.

IŞİD'in saldırıları devam ediyor

Öte yandan IŞİD'in bugün Rakka kent merkezi doğusunda 2'si bomba yüklü araç, 1'i paylatıcı kemer veya yelekli canlı bomba olmak üzere düzenlediği 3 saldırıda YPG/PKK savaşçılarından en az 20 kişinin öldüğü bildirildi. Ayrıca IŞİD, YPG/PKK güçlerinin merkezlerine yönelik de belli aralıklarla top atışları yapıyor. IŞİD'in günlük yaptığı bu top atışları sonucunda da YPG'lilerden ölen ve yaralananların olduğu aktarılıyor.

Bombalı araç saldırısı düzenleyen Kazakistanlı

IŞİD kaynakları, Rakka kent merkezinin güneydoğusundaki Ukayrişa köyünde Kazakistanlı olduğu belirtilen bir kişinin bomba yüklü araç saldırısı düzenlediğini duyurdu.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı, saldırıyı gerçekleştiren kişinin fotoğrafını servis etti. 

İsmi, 'Ebu Halid Kazaki' olduğu belirtilen IŞİD üyesi:

Rakka'da son durum

ABD destekli YPG/PKK güçleri tarafından dört koldan kuşatılan Rakka kent merkezindeki son durum:


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.