PKK sığınağında ele geçirilen takım elbise şaşırttı

PKK sığınağında ele geçirilen takım elbise şaşırttı

PKK'ya yönelik operasyonlarda grubun mağara ve sığınaklarında çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu"nda, mağarada PKK mensuplarının halkın arasına karışmak için kullandığı ifade edilen bir takım elbise ele geçirildi

Diyarbakır'ın 6 ilçesinde düzenlenen operasyonda, mağarada PKK'lıların halkın arasına karışmak için kullandıkları takım elbise ele geçirildi.

Operasyonda, PKK'lılarca kullanılan mağara ile 3 sığınakta takım elbise, 6 ruhsatsız av tüfeği, el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 kilogram amonyum nitrat, 10 büyük tüp, 350 metre kablo, 300 pil, 30 batarya, 10 ışıklandırma sistemi, 5 kazma, 5 kürek, 15 metre hortum, 5 düdüklü tencere, 10 çaydanlık, 5 bıçak, muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ortaya çıkarılan mağara ve sığınaklar kullanılmaz hale getirildi.

PKK'lılarca bombalı araç saldırısında kullanabileceği değerlendirilen plakasız gri renk hafif ticari araç, Lice ilçesi Kutlu mahallesinde bulundu. Lice İlçe Jandarma Komutanlığa çekilen araç muhafaza altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.