PKK: Suikast hazırlığı yapan Türk istihbaratçıyı yakaladık

PKK: Suikast hazırlığı yapan Türk istihbaratçıyı yakaladık

PKK, Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk istihbaratı için çalışan bir kişiyi yakaladıklarını iddia etti.

Üst düzey bir PKK yetkilisi, Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk istihbaratı için çalışan bir kişiyi yakaladıklarını öne sürdü. Örgüt, eğer gerekirse yakaladıkları kişinin fotoğraf ve kimlik bilgilerini medya ile paylaşabileceklerini bildirdi.

Örgüt ile bağlantılı bir haber kuruluşuna konuşan KCK liderlerinden Diyar Herib, yakalandığı öne sürülen kişinin bilgilerini şuanda gizli tuttuklarını söyledi. Herib, "Süleymaniye'yi, PKK'ya karşı düzenlenecek operasyonlar için bir merkez haline getirmeye çalışan Türk istihbaratına bağlı bir kişiyi yakaladık, üst düzey PKK yöneticilerine suikast hazırlığı yapıyordu" dedi.


KCK yöneticisi Diyar Herib

KYB: Konuyla ilgili bilgilendirilmedik

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yer alan Süleymaniye kenti büyük oranda Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı güvenli güçleri tarafından kontrol ediliyor. PKK yetkilisi Diyar Herib, Süleymaniye yönetimi veya Kurdistan Yurtseverler Birliği'ni zor durumda bırakmamak için bugüne kadar bu bilgiyi gizlediklerini savundu. 

KYB sözcüsü Sadi Ahmed Pira, konuyla ilgili olarak Türkiye tarafından bilgilendirilmediklerini söyledi.

23 Ağustos'ta Türkiye, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Ankara temsilciliğinin kapatıldığını duyurmuş, yeni temsilci atanmamasını istemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.