PKK ve ABD, Rakka'da yeni bir savaş tarzı denendi: 'Tüm kenti yok et'

PKK ve ABD, Rakka'da yeni bir savaş tarzı denendi: 'Tüm kenti yok et'

Rakka'ya yönelik operasyonda, 'düzenli bir şekilde bir kenti yok etme, taş üstünde taş bırakmama' stratejisi izlendi.

İngiliz Times gazetesinin Orta Doğu muhabiri Richard Spencer'nın Suriye kenti Rakka'dan aktardığı izlenimler, ABD-PKK ittifakının halka yaşattığı vahşeti gözler önüne serdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Spencer, Rakka'daki 'askeri başarının' arkasında yeni bir savaş tarzının bulunduğunu belirtiyor: Düzenli bir şekilde bir kenti yok etmek.

Times muhabiri, PKK'nın bu operasyonda en büyük silahlarının tüfekleri değil telsiz ve Google haritaları olduğunu yazmış:

"Savaşçının en yakın arkadaşı tüfeği değil telsiz ve Google haritalarıydı. 20 yaşındaki Delil Gamgeen, bunun nasıl olduğunu gösterdi. Not defterinde, şu anda bulunduğumuz noktayı gösteren, bir hafta önceki bir Google haritasını çıkardı."

"Kendi birimi saldırıya uğradığında bununla bağlantılı kırmızı noktadan telefon açıyordu. Çok kısa süre sonra ise koalisyon güçleri bu noktayı bombalıyordu.

"Bazıları için bu, adil bir savaş değildi hatta zorluydu. PKK'nın kadın güçlerinde gönüllü olarak yer alan 28 yaşındaki İngiliz vatandaşı Kimmie Taylor, düşmanla bir karşılaşmasından şöyle bahsediyor: 'Onlardan üç kişi vardı. Biz on kişiydik ve onları alabilirdik'. Amirleri çekilmeleri konusunda ısrar etti. 'Bir hava saldırısı geldi. Bu gerçekten de gerekli değildi. Bundan şikayet etmiyorum, bu birçoğumuzun hayatını kurtardı. Ancak şuraya bir bak. Harap olmuş durumda. Burada yaşayan insanların durumu ne olacak?"

ABD ve PKK'nın ortak operasyonunda Rakka'da binlerce sivil hayatını kaybederken, yüz binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.