PKK'dan Menbiç açıklaması: Fransa bize söz verdi

PKK'dan Menbiç açıklaması: Fransa bize söz verdi

SDG Dış ilişkiler Sorumlusu Redur Halil, Elysee Sarayı’nda görüştükleri Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, kendilerine Minbic’e asker gönderme sözü verdiğini açıkladı.

PKK'nın Suriye'deki çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Dışilişkiler Sorumlusu Redur Halil, Elysee Sarayı’nda görüştükleri Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, kendilerine Menbic’e asker gönderme sözü verdiğini açıkladı.

Macron ile yaptıkları görüşmeye dair ANF’ye açıklamalarda bulunan Redur Halil, “Macron’un Menbic’e asker gönderme sözü verip vermediği” ile ilgili bir soru üzerine, “Doğrudur, o konuyu da açıkça dile getirdiler. Biz de dillendirdik. Bölgenin savunulması için askeri olarak sonuna kadar destek sunacaklar. Menbic'ten diğer bölgelere kadar. Bu ne anlama geliyor? Birincisi, Türk devletinin 'Menbic'i işgal edeceğim, Kuzey Suriye'yi ele geçireceğim' iddiası boşa çıktı. Bu durum Sayın Macron’un konuşmasında net bir şekilde görüldü” dedi.

Heyetlerin resmi olarak davet edildiğini ve bunun resmi bir görüşme olduğunu belirten Redur Halil, “Kendileri Suriye'de var olan sorunların ancak Kuzey Suriye tarzı proje ve yönetim ile çözüme kavuşabileceğini belirttiler. Askeri, siyasi ve toplumsal tüm kesimlerden oluşan heyetin karşılanması, Fransa hükümetinin resmi olarak yönetim ile ilişki içine girmeye hazır ve açık olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Ankara ile Paris arasında gerginliğe yol açan görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Fransa’nın Menbic’e asker göndereceği dile getirilmiş ancak ardından Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamalarda bu iddialar yalanlanmıştı. 
Reuters ve AFP haber ajansları Elysee Sarayı kaynaklarına dayanarak, "Fransa'nın Suriye'ye ek askeri güç gönderme planı olmadığı" yönünde haberler geçmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.