PKK'dan Peşmerge güçlerine saldırı: 2 ölü

PKK'dan Peşmerge güçlerine saldırı: 2 ölü

PKK'nın Kuzey Irak'taki Duhok ilinde düzenlediği bombalı saldırısında 2 Peşmerge hayatını kaybetti. Saldırının PKK-Barzani gerilimini daha da tırmandırması bekleniyor.

Kuzey Irak'ta PKK ve Peşmerge arasındaki gerilimin arttığı gözlemleniyor. Dün akşam saatlerinde Duhok ilinde PKK'nın yol kenarına yerleştirdiği üç el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 Peşmerge öldü, pek çok kişi yaralandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı Duhok ilinin Akra ilçesine bağlı Nakaba'da gerçekleşti.

PKK geçtiğimiz dönemde de aynı türden bir saldırıyı Duhok'un Amede ilçesinde gerçekleştirmiş bir Peşmergeyi öldürmüştü.

Duhok ilinin dağlık arazileri Türkiye sınırında olduğu için PKK mensuplarının Türkiye'ye geçişi açısından stratejik önemde bulunuyor.

1983'te bölgede çıkan Kürt isyanı sonucu Saddam rejiminin bu dağlık bölgelerde otoritesini kaybetmesiyle PKK 1984'te Türkiye'de saldırılarına başlayabilmişti.

1991'de Saddam rejiminin IKBY'den tamamen çekilmesinin ardından 1990'lı yıllarda PKK Talabani ile ittifak kurarak Barzani güçleriyle çatışmış, Duhok'un dağlık arazileri Barzani Peşmergeleri ve PKK güçleri arasında savaş alanına dönmüştü.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.