Polis her yerde Reina saldırganını arıyor

Polis her yerde Reina saldırganını arıyor

Reina'ya düzenlenen saldırı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında polis her yerde kimliği belirlenen saldırganı arıyor.

Reina saldırısıyla ilgili olarak gözaltına alınan kişiler arasında saldırganın Konya'daki eşinin de bulunduğu belirtildi. Saldırganın kimliğine ilişkin ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Alınan bilgilere göre, Reina saldırısının faili olarak aranan şahıs eşi ve iki çocuğu ile birlikte geçen Kasım ayında Konya'ya geldi. Kırgızistan uyruklu olduğu ifade edilen ailenin Konya'da temasta bulunduğu kişilerin de gözaltına alındığı ifade edildi. Saldırganın Reina'daki kalabalığın üzerine 120 el ateş ettiği belirtildi.

Saldırganın silah kullanma konusunda eğitimli olduğu ve IŞİD için Suriye'de savaşmış olabileceği iddialarına yer verildi.

Kırgızistan Milli Güvenlik Servisi: İncelemeler sürüyor

Öte yandan Reuters'e konuyla ilgli açıklama yapan Kırgızistan Milli Güvenlik Servisi Türk yetkililer ile irtibat halinde olduklarını açıkladı. Açıklamada, şahsın Kırgızistan vatandaşı olup olmadığının incelendiği belirtildi.

Kırgızistan'da saldırganı andıran bir kişinin gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Reina'da yılbaşı gecesi düzenlediği silahlı saldırıyla 39 kişiyi öldüren saldırganın görüntü ve fotoğrafları basına verilmişti. Gelen ihbarlar üzerine polis ekipleri dün akşam saatlerinde İstanbul'un çeşitli ilçelerinde operasyon düzenledi. Helikopter destekli düzenlenen operasyonlara özel harekâtçıların da destek verdiği bildirildi. Operasyonlara karşın saldırgan henüz yakalanamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.