Polis karakolundaki herkesi öldürüp tüm silahlarla Taliban'a katıldılar

Polis karakolundaki herkesi öldürüp tüm silahlarla Taliban'a katıldılar

Ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde yaşanan olayda çok sayıda polis öldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kandahar'ın batısındaki Zari ilçesinde bir polis merkezinde meydana gelen olayda, Kabil hükümetine bağlı 6 polis, aynı polis merkezinde görev yaptıkları arkadaşlarının tamamını öldürüp, merkezdeki silah, mühimmat ve araçları da alarak Taliban'a katıldı.

Afganistan yerel medyasında yer alan habere göre, merkezde 8 polise ait ceset bulundu. Cesetlerden birisinin polis merkezinin komutanına ait olduğu ifade edildi.

Taliban saldırıyı üstlendi

Kandahar'da dün gerçekleşen saldırı ile ilgili bir açıklama yayınlayan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırıyı gerçekleştirenlerin 6 Taliban üyesi olduğunu açıkladı. Mücahid açılamasında, 6 kişinin daha önceden Kabil hükümeti güçlerinin arasına sızmış Taliban savaşçıları olduğunu ifade etti.

"Komutanları da dahil 8 kişi öldürüldü"

Mücahid'in yaptığı açıklamaya göre, Taliban savaşçısı olduğu ifade edilen 6 kişi, polis merkezi komutanı "Veliyullah" da dahil 8 kişiyi öldürdü. Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, polis merkezindeki tüm silah ve mühimmata Taliban güçlerince el konuldu. Ayrıca el konulanlar arasında polislere ait 2 araç ve 2 motosikletin de bulunduğu kaydedildi.

Gerçekleşen bu olayda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ifade eden Taliban kaynakları, ele geçirilenler ile iglili bir liste de yayınladı. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.