Polonya, Belarus sınırına asker yığıyor

Polonya, Belarus sınırına asker yığıyor

Wagner'in Belarus'ta konuşlanmasının ardından Polonya, ülkenin batısından doğusuna asker kaydırma kararı aldı.

Polonya Güvenlik Komitesi, hafta içinde yaptığı toplantıda Rus özel güvenlik şirketi Wagner Grubu'nun Belarus'taki varlığı nedeniyle askeri birlikleri ülkenin doğusuna kaydırma kararı aldı.

Parlamento'nun alt kanadı Sejm üyesi ve Güvenlik Komitesi Sekreteri Zbigniew Hoffmann, devlet ajansı PAP'a verdiği demeçte, "Belarus ordusu ile Wagner Grubu'nun eğitim ya da ortak tatbikatları şüphesiz bir provokasyondur. Bu tarz Rus-Belarus eylemlerini bekleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Güvenlik birimlerinin çarşamba günkü toplantısına değinen Hoffman, "Komite, Wagner birliklerinin yer değiştirmesi gibi olası tehditleri analiz etti. Bu nedenle Milli Savunma Bakanı ve Komite Başkanı Mariusz Blaszczak, askeri unsurlarımızı ülkenin batısından doğusuna taşımaya karar verdi." diye konuştu.

Hoffmann, doğuya kaydırılan birliklerin görevinin tatbikatın yanı sıra potansiyel bir saldırıyı caydırmak olduğunu belirtti.

Ülkenin Belarus sınırı boyunca yaşayan vatandaşlar ise Wagner Grubu'nun Belarus özel kuvvetlerini eğitmeye gelmesinin ardından silah ve helikopter sesleri duyduklarını ifade ederek Ukrayna'daki savaşının buraya da sıçraması yönündeki endişesini dile getirdiler.

Savunma Bakanı Blasczak, ay başında yaptığı bir açıklamada, Polonya'nın ülkenin doğusuna binden fazla asker göndermeye başladığını söylemişti.

İlaveten temmuz başında Polonya, Belarus sınırında güvenliği sağlamak üzere 500 polis göndereceğini duyurmuştu.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.