Polonya ile Ukrayna arasında tansiyon yükseliyor

Polonya ile Ukrayna arasında tansiyon yükseliyor

Ukrayna'nın eleştirilerinin ardından Polonya'nın Kiev yönetimine tepkisi artmış durumda.

Polonya'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Polonya, Macaristan ve Slovakya'yı eleştirmesinin ardından iki komşu ülke arasındaki gerginlik tırmanışını sürdürüyor. 

Avrupa Birliği'nin (AB) 15 Eylül'de Ukrayna'dan tahıl ithalatı yasağını kaldırmasına rağmen Polonya'nın bu yasağı uzatması ve daha sonrasında da Ukrayna'ya silah desteğini durduracağını açıklamasının ardından şimdi de Başbakan Mateusz Morawiecki Zelenskiy'in Lehlere "hakaret etmemesi" gerektiğini açıkladı. 

Zelenskiy, New York'taki BM Genel Kurulu'nda Kiev'in tahıl ihracatı için kara yollarını korumaya çalıştığını, ancak tahıl ithalatıyla ilgili "siyasi tiyatronun" sadece Moskova'ya yardımcı olduğunu söyleyerek başta Polonya olmak üzere komşularının tepkisini çekmişti. 

15 Ekim'de seçimlere gidecek Polonya'da hükümet tahıl yasağını uzatarak fiyatların düşmesini engelleyip çiftçilerin oylarını kaybetmemeyi hedefliyor. Milliyetçi konuşmalarına ağırlık verdiği görülen Başbakan Morawiecki bir seçim mitinginde "Başkan Zelenskiy'e BM'de yaptığı konuşmada olduğu gibi bir daha asla Polonyalılara hakaret etmemesini söylemek istiyorum" dedi.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.