Pompeo: ABD 'muz cumhuriyeti' değil

Pompeo: ABD 'muz cumhuriyeti' değil

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin 'muz cumhuriyeti' olmadığını savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin 'muz cumhuriyeti' olmadığını savundu.

Twitter'daki şahsi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ABD Kongresi'ndeki olaylara değinen Pompeo şunları söyledi:

"Geçtiğimiz gün ABD Kongre Binası'na yönelik menfur saldırının ardından birçok önemli şahsiyet -gazeteciler ve siyasetçiler de dahil olmak üzere- ABD'yi bir muz cumhuriyetine benzetti. Bu karalama, muz cumhuriyetlerine ve Amerika'daki demokrasiye dair yanlış bir anlayışı ortaya koyuyor.

Bir muz cumhuriyetinde, çetelerin uyguladığı şiddet, güç ve yetkinin kullanımına yön verir. Birleşik Devletler'de, kolluk yetkilileri çete şiddetinin bastırır, ki halkın temsilcileri, hukuk kuralları ve anayasal hükümet ile uyum içerisinde yetkilerini kullanabilsinler.

Kongre'nin seçicilerin onaylarını bugün 3.40'ta tamamlaması -kolluk kuvvetlerinden kahramanlarımızın Kongre'de düzeni sağlamasıyla- Amerikan siyasi kurumlarının gücünü gösteriyor ve Amerika'da hukukun üstünlüğü ve anayasal hükümet için bir zafer anlamına geliyor."

Pompeo'nun, ABD'nin bir muz cumhuriyeti olmadığını ifade etmeye gerek duyması ise sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı.

Muz cumhuriyeti tabiri genellikle geri kalmış, siyasi açıdan istikrarsız, uluslararası politikada etkisiz, ekonomik yönden tek bir ürünün ihracatına bağımlı şekilde ayakta duran ülkelere dair kullanılan küçümseyici bir tabir.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.