Pompeo: İran üçüncü taraflara desteğini kesmeli

Pompeo: İran üçüncü taraflara desteğini kesmeli

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak'ta ABD askerlerinin de bulunduğu üslere yönelik roketli saldırılar nedeniyle İran'a uyarıda bulunarak 'Irak'taki çıkarlarımızı zedelemeniz halinde kararlı bir yanıt vereceğiz' diye konuştu.

Irak'ta ABD askerlerinin de bulunduğu üslere yönelik roketli saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “İranlı liderlere, kendilerinden ya da herhangi bir etnik kimlikten olan vekillerinden gelen, ABD’ye, müttefiklerimize ve çıkarlarımıza zarar verecek bir saldırının kararlı bir yanıt alacağını hatırlatma fırsatını kullanmalıyız” dedi.

AFP’nin haberine göre Pompeo açıklamasında, “İran, komşularının egemenliğine saygı göstermeli, Irak'ta ve bölge genelindeki üçüncü taraflara yardım ve destek hizmetini derhal durdurmalıdır” diyerek, Tahran yönetimine çağrıda bulundu.

Pompeo’nun bu uyarısı, 28 Ekim’den bu yana Irak'taki ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik gerçekleştirilen roketli saldırıların ardından geldi.

Önceki gece, ABD güçleri ve Irak ordusuna ait askeri tesislerin yer aldığı Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarına iki roketli saldırı düzenlendi. Geçtiğimiz Pazartesi günü de benzer bir saldırı yaşanmış ve olayda 6 Iraklı asker yaralanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı, kimsenin sorumluluğunu üstlenmediği saldırıları İran ajanlarına bağlayarak, Irak’ta hayatın hızlı ve eksiksiz bir şekilde düzelmesini umduğunu dile getirdi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.