Pompeo: Rus aşısı konusunda DSÖ'ye güvenmiyorum

Pompeo: Rus aşısı konusunda DSÖ'ye güvenmiyorum

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, koronavirüs aşılarının etkinliğini değerlendirme konusunda Dünya Sağlık Örgütü'ne güvenmediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya ve Çin tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına ilişkin yorumda bulundu.

Radyo sunucusu Hugh Hewitt’in programında konuşan Pompeo, "Bütün dünya dikkatle ve ilgiyle bu aşıları incelemek ve aynı şekilde gerçek bilimsel kanıtlara sahip olduğumuzdan emin olmak zorunda, aynı şeyi bu aşıların satış ve dağıtımını yapan herkesten talep ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) olan güven düzeyim neredeyse sıfır, çünkü politik olarak değil, bilim temelinde hareket etmeliler" ifadelerini kullandı.

Pompeo ayrıca, Rusya ve Çin’in yapmaya çalıştığının tıpta veya epidemiyolojide atılım değil, siyasi ve diplomatik bir atılım olduğunu vurguladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.