Pompeo: Türkiye NATO yükümlülüklerine geri dönmeli

Pompeo: Türkiye NATO yükümlülüklerine geri dönmeli

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pompeo, Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarının bu ülkenin askeri kabiliyetlerini zayıflatma niyetiyle uygulanmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cale Brown, Pompeo ile Çavuşoğlu'nun CAATSA yaptırımlarıyla ilgili olarak gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre ABD Dışişleri Bakanı, "Türkiye'yi S-400 meselesini iki ülke arasında onlarca yıla dayanan savunma sektörü iş birliğine tutarlı bir şekilde çözmeye" çağırdı.

Pompeo'nun ayrıca, "Türkiye'nin kendini yeniden NATO'yla uyumlu silah alımına yönelik NATO yükümlülüklerine geri dönmesi gerektiğini" söyledi.

Türkiye, ABD'den istediği Patriot hava savunma sistemlerinin tedarik edilmemesi üzerine Rusya'dan S-400 sistemlerini satın almış, ABD bu satın alma sonrasında Türkiye'ye yönelik CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yaptırımlarını devreye sokmuştu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.