Prag’da Müslümanlara silahlanma çağrısı yapan imam görevden alındı

Prag’da Müslümanlara silahlanma çağrısı yapan imam görevden alındı

Prag'da Çek Müslümanlarını silahlanmaya çağıran Medine camisinin imamının görevden alındığını açıkladı.

Prag’da bulunan Çek Cumhuriyeti İslam Merkezi, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki camilere yapılan saldırının ardından, Çek Müslümanlarını silahlanmaya çağıran Medine camisinin imamının görevden alındığını açıkladı.

Çek Cumhuriyeti İslam Merkezi’nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, 24 Mart’ta yapılan toplantıda, oy birliğiyle Leonid Kuşnarenko’nun Çek Cumhuriyeti İslam Merkezi’ndeki üyeliğinin sonlandırıldığı belirtildi ve kararın hızlı bir şekilde yürürlüğe konulacağı duyuruldu. Merkez bu kararın, Kuşnarenko’nun Çek Müslümanlarına ciddi şekilde zarar veren sözlerinden dolayı alındığını belirtti.

Kuşnarenko, Pazartesi günü gazeteye verdiği demeçte, Merkez üyeliğinin iptal edilmesi ve imamlık görevinden alınması kararına itiraz etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Kuşnarenko, Facebook hesabından yayınladığı bir videoda, Yeni Zelanda’da 50 kişinin ölümüne sebep olan saldırının ardından Prag Müslümanlarının silahlanmasına yardım edilmesi gerektiğini söylemişti. Videoda yer alan görüntülerde Kuşnarenko, “Son trajik olaylardan sonra, başta erkekler olmak üzere kendini ve sahip olduklarını korumak isteyen herkesi silahlanmaya çağırıyorum. Lütfen bana yardım edin” ifadelerini kullandı.

Danimarka basını, Ukrayna asıllı Kuşnarenko’nun Çek Cumhuriyeti’ndeki İslamofobi endişesi nedeniyle böyle bir çağrıda bulunduğunu yazdı.

2011 yılında yapılan bir nüfus sayımına göre, AB’ye üye 10.6 milyon nüfusu olan Çek Cumhuriyeti'nde 3 bin 338 Müslüman bulunuyor. Ancak resmi olmayan kaynaklar Çek Cumhuriyeti'ndeki Müslüman toplumun üye sayısını 10 ila 20 bin arasında olduğunu tahmin ediyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.