"Prens Charles eski Katar başbakanından milyonlarca dolar aldı"

"Prens Charles eski Katar başbakanından milyonlarca dolar aldı"

İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın, eski Katar başkanından milyonlarca dolar nakit para teslim aldığı ifade edildi.

İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın eski Katar başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es Sani'den 2011-2015 yılları arasında toplam 3 milyon euro nakit para aldığı ortaya çıktı.

İngiltere merkezli Sunday Times gazetesinin haberine göre, şahsi serveti 12 milyar dolar olduğu tahmin edilen Şeyh Hamad bin Casim, 2015 yılında Prens Charles'ın Londra'daki yerleşkesinde Charles'a nakit parayı teslim etti.

Galler Prensi Charles'ın ofisi Clarence House sözcüsü, teslim edilen paranın yasalara uygun ve şeffaf bir şekilde prensin hayır kurumlarına aktarıldığını belirtti.

Clarence House'ın açıklamasında "Şeyh Hamad bin Casim'in bağışları derhal Prens'in yardım örgütlerinden birine aktarıldı ve kurallara uyuldu" denildi.

Bağışların Galler Prensi'nin himayesindeki "The Prince of Wales's Charitable Fund" adlı yardım kuruluşuna aktarıldığı belirtiliyor.

Bu yardım örgütü, kuruluş bildirgesinde amacını "diyalog, eğitim sağlık ve toplumsal kapsayıcılık alanlarında hibeler yoluyla insanların yaşamlarını dönüştürmek" olarak tanımlıyor.

İngiltere polisi şubat ayında, Suudi milyarder Mahfuz Marei Mübarek'e "bağış karşılığında kraliyet nişanı ve İngiltere vatandaşlığının sağlanması konusunda yardım teklif ettiği" gerekçesiyle Prens Charles'ın bir yardım kurumuna yönelik soruşturma başlatmıştı.

Yardım derneğinin CEO'su ve Prens Charles'ın yardımcısı Michael Fawceet, çıkan haberler üzerine geçtiğimiz Ekim ayında istifa etmişti.

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.