Putin 8 Generali Görevden Aldı

Putin 8 Generali Görevden Aldı

Putin Rus ordusunda tasfiye başlattı. 8 general, 2 albay ve iki bölge savcısı görevden alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,bugün, 26 Ağustos'ta 8 general, 2 albay ve iki bölge savcısının görevden alınmasına ilişkin karar imzaladı.

Başkurdistan İçişleri Bakan Yardımcısı Vyaçeslav Andreyev, Krasnoyarsk Bölge Emniyet Müdürü Vadim Antonov, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Yönetim Akademisi Başkanı Vasiliy Bıkadorov, Rusya Acil Durum Bakanlığı Orenburg Bölge Müdürü Pyotr İvanov, Rusya İçişleri Bakanlığı Özel Güvenlik Başkan Yardımcısı Aleksey Lauşkin, İçişleri Bakanlığı Lojistik ve Tıbbi Destek Bölümü Başkan Yardımcısı Oleg Pravosud, Krasnodar Bölgesi Soruşturma Komitesi'nin Ana Soruşturma Bölümü Başkan Yardımcısı Vladimir Skvortsov, Tambov Bölgesi Soruşturma Komitesi'nin Ana Soruşturma Bölümü Başkanı Aleksandr Tiskovskiy, Soruşturma Komitesinin Faaliyetlerini Sağlama Bölümü Başkan Yardımcısı Vitaliy Frolov, Soruşturma Komitesinin Prosedür Kontrol Bölümü Başkan Yardımcısı Dmitriy Şerşakov, Samara Bölgesi Başsavcısı Marat Kabaloev ve Stavropol Bölgesi Başsavcısı Yuriy Turıgin görevlerinden alındılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülke yönetiminde büyük bir kadro değişikliğine gitti. 29 Temmuz tarihinde Putin, Kırım’ın işgalinden sonra oluşturulan “Kırım Federal Bölgesi”ni lağvederek Kırım’ın Güney Federal Bölgesi’ne dahil edilmesini öngören kararı imzaladı.

Bunun yanı sıra Putin, Sibirya ve Kuzey-Batı Federal Bölgeleri temsilcileri, Kaliningrad, Kirov, Yaroslavl bölgesi yöneticileri ile Rusya tarafından işgal edilen Akyar'ın (Sivastopol) sözde valisini de değiştirdi.

Daha sonra Putin, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı emekli Korgeneral Sergey İvanov'u görev aldı.

Kremlin İdaresi’nin yeni başkanlığına ise İvanov'un yardımcısı olarak görev yapan Anton Vayno’nun getirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.