Putin: ABD’ye misillemede bulunmayacağız

Putin: ABD’ye misillemede bulunmayacağız

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, ABD'nin yaptırım kararına misilleme olarak 35 ABD'li diplomatı sınırdışı etmeyeceği açıklandı.

Kremlin cuma günü Putin’in ABD’li diplomatların sınırdışı edilmemesine karar verdiğini açıkladı. Putin’in, “Kimseyi ülkeden göndermeyeceğiz” dediği ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in,  ABD’nin yaptırım kararının iki ülke ilişkilerini zedeleyen bir adım olduğunu kaydettiği belirtildi. Putin’in "Obama’nın görev süresinin bu şekilde sona erecek olmasından üzüntü duyduğunu" dile getirdiği açıklandı.

Kremlin'in açıklamasından kısa süre önce Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaların ‘’dayanağı olmadığını’’ söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Obama hükümetinin aldığı ‘’misilleme önlemleri’’ kararının yanıtsız bırakılamayacağını açıklamıştı.

ABD’nin bu eylemine ‘‘kısasa kısas’’ anlayışıyla karşılık vereceklerini açıklayan Lavrov, Dışişleri Bakanlığı'nın 35 ABD’li diplomatın sınır dışı edilmesi yönündeki teklifini Putin’e ilettiğini söylemişti.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da misillemeye yönelik adımlar atılacağını söyledi. Peskov, Obama hükümetini ‘'hâlihazırda pek de parlak olmayan ABD-Rusya ilişkilerini açık bir biçimde tahrip etmekle'' suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.