Putin Batı'ya seslendi: Rusya Ukrayna'da yenilgiye uğratılamaz

Putin Batı'ya seslendi: Rusya Ukrayna'da yenilgiye uğratılamaz

Bu, 2019'dan bu yana Batı medyasından birinin Putin'le yaptığı ilk bire bir röportaj oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li ünlü talk show sunucusu Tucker Carlson ile Perşembe günü yaptığı söyleşide Batı'nın Rusya'yı Ukrayna'da yenmesinin "imkansız" olduğunu anlaması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümünün hemen öncesinde Fox News'in eski sunucusuyla yaptığı iki saatlik mülakatta Putin ayrıca tutuklu Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich konusunda da "bir anlaşmaya varılabileceğini" söyledi.

Putin, gazetenin ve ABD hükümetinin şiddetle reddettiği gibi muhabirin bir casus olduğu konusunda ısrar ederken "Özel servis kanalları aracılığıyla görüşülen bazı şartlar var" dedi.

Bu, 2019'dan bu yana Batı medyasından birinin Putin'le yaptığı ilk bire bir röportaj oldu.

Ancak Beyaz Saray adayı ve eski başkan Donald Trump'a yakın olan Carlson, Kremlin lideri kendisine Rus tarihine ilişkin görüşlerini anlatırken ve ülkeyi Batı'nın ihanetlerinin kurbanı olarak tasvir ederken çok az zor soru sordu ve büyük ölçüde dinledi.

Putin Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmek için aldığı kararı savundu. Ve Batı'nın artık ABD, Avrupa ve NATO'nun Ukrayna'ya yardımına rağmen Rusya'nın yenilmeyeceğini anladığını söyledi.

Putin, "Şimdiye kadar Rusya'yı savaş alanında stratejik bir yenilgiye uğratmakla ilgili yaygara ve çığlıklar koparılıyordu. Ancak şimdi bunun mümkün olsa bile başarılmasının zor olduğunu anlamaya başladılar. Benim görüşüme göre, bu tanım gereği imkansızdır" dedi.

Trump'ın çoğunlukta olduğu Cumhuriyetçilerin Ukrayna'yı silah ve diğer askeri yardımlarla desteklemeye devam etme konusunda giderek daha isteksiz olduğu ABD Kongresi'ne de bir mesaj gönderdi:

"Size bu konuda ne söylediğimizi ve ABD yönetimine ne ilettiğimizi söyleyeyim. Eğer gerçekten savaşı durdurmak istiyorsanız, silah tedarikini durdurmanız gerekir" dedi.

Moskova'nın bölgedeki diğer ülkeleri -NATO üyeleri Polonya ve Letonya- ya da genel olarak Avrupa kıtasını işgal etmeyi düşünüp düşünmediği sorulduğunda Put bunun "söz konusu olmadığını" söyledi.

"Polonya, Letonya ya da başka bir yerde çıkarımız yok. Bunu neden yapalım ki? Basitçe herhangi bir çıkarımız yok. Bu sadece tehdit tacirliği" dedi Putin.

Polonya ile bir savaşın "sadece bir durumda, Polonya'nın Rusya'ya saldırması halinde" gerçekleşeceğini söyledi.

Biden'ın 2020'deki yarışın rövanşında Trump'ın karşısına çıkmasının beklendiği ABD seçimlerinden sonra olası bir lider değişikliği sorulduğunda Putin çok az değişiklik göreceğini belirtti.

"Az önce bana başka bir liderin gelip bir şeyleri değiştirip değiştirmeyeceğini sordunuz. Bu liderle ilgili değil. Belirli bir kişinin karakteriyle de ilgili değil."

Başkan iken ve Biden tarafından yenilgiye uğratıldığından beri Trump, Putin'i defalarca övdü ve Ukrayna'nın işgalini kınamadı ve yeniden seçilmesi halinde savaşı "24 saat içinde" çözebileceğini söyledi, ancak nasıl olacağını belirtmedi.

Buna karşılık Biden Putin'i "savaş suçlusu" olarak yaftaladı ve Ukrayna'nın seçilmiş, Batı yanlısı hükümetini desteklemeyi başkanlığının temel önceliklerinden biri haline getirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.