Putin Baykar Teknoloji'nin Rusya'da fabrika açmasını istedi

Putin Baykar Teknoloji'nin Rusya'da fabrika açmasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'daki zirve sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a SİHA üretimi konusunda taleplerini iletti.

Rusya'nın da Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını üreten Baykar Teknoloji'nin Rusya'da fabrika açmasını istediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde İran'da katıldığı üçlü bir zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde Baykar Teknoloji'nin masaya yatırıldığını bildirdi.

Erdoğan pazartesi günü merkez yürütme kurulu toplantısında, zirve sırasında Putin'in SİHA üretimi konusunda bir anlaşma yapma teklifinde bulunduğunu belirtti.

Putin'in (Baykar'ın) Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaptığı gibi Rusya'da da fabrika kurması teklifini yaptığını söyleyen Erdoğan, "Putin bana Baykar Teknoloji ile çalışmak istediğini söyledi." ifadesini kullandı.

Baykar Teknoloji yetkilileri ise BAE'de bir fabrika açıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Middle East Eye'a konuşan konuyla ilgili uzmanlığı bulunan bir kaynak ise Baykar'ın BAE'de bir fabrika açma hazırlığında olduğunu iddia etti.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar geçtiğimiz günlerde " (Rusya'ya) hiçbir şey iletmedik veya (ondan) tedarik etmedik. Biz asla böyle bir şey yapmayız. Çünkü Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı."

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.