"Putin, Dünyanın En Zengin İkinci Adamı"

"Putin, Dünyanın En Zengin İkinci Adamı"

Rus devlet başkanı, görünmeyen serveti ile Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten sonra dünyanın en zengin ikinci kişisi.

Celebritynetworth adlı internet sitesi, Vladimir Putin'in yaklaşık 70 milyar dolar serveti olduğunu öne sürdü. Bu iddia Putin'i, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten sonra dünyanın en zengin 2. kişisi konumuna getiriyor.

Babası asker, annesi de fabrika işçisi olan Putin, iddiaya göre komuniszmin çökmesiyle Gazprom'dan yüzde 4.5'lik bir pay almış. Aynı zamanda kendisinin Surgutneftegas isimli enerji şirketinin de yüzde 50'sine sahip olduğu söyleniyor.

Gazprom'un yıllık geliri 100 milyar doların üzerinde. Gazprom'un yüzde 4.5 hissesine sahip olmak demek ise milyonlarca dolar gelir anlamına geliyor.

Rusya'nın liderinin İsviçreli petrol şirketi Guvnor'da da hissesi olduğu belirtiliyor.

Rus liderin ülke çapında '20 tane villası var' deniyor. Bunların içinde bir tane de tarihi kale olduğu da iddialar arasında. Kendisinin gayrimenkullerinin değerinin 1 milyar doları aştığı belirtilmekte.

Resmi kayıtlara göre yıllık kazancı 187 bin dolar olan Putin'in 500 bin dolarlık bir servetinin bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan Hedge fon yöneticisi Bill Browder, "Rusya'da 14 yıldır iktidarda, ülke çok para kazandı. Bu paralar okullara harcanmadı, yollara harcanmadı. Bu paralar İsviçre'de banka hesaplarında" şeklinde açıklama yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.