Putin: İdlib'de önceliğimiz terörist yuvalarının tamamıyla yok edilmesi

Putin: İdlib'de önceliğimiz terörist yuvalarının tamamıyla yok edilmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'e yönelik saldırılara ilişkin konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye'de başta İdlib bölgesi olmak üzere varlığını koruyan terörist yuvalarının yok edilmesi gerektiğini söyleyip bunun 'birincil görevleri' olduğunu" belirtti.

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Rusya lideri Putin, Suriye'deki duruma ilişkin olarak, "Şu anda birincil görev, Suriye'de geriye kalan terörist yuvalarının, hepsinden önce de İdlib'dekilerin tamamıyla yok edilmesini sağlamak" açıklamasını yaptı.

Sputnik'in haberine göre "Büyük ölçüde Rusya'nın yardımı ile Suriye'deki terörist grupların militanlarının yıkıma uğradığını" öne süren Putin, bu sayede ülkenin büyük bir kısmının kontrolünün yeniden Esed rejimine geçtiğini söyledi.

Rusya ve Esed rejimi, Suriye'nin kuzeyinde sivil alanlara yönelik saldırılarının şiddetini Mayıs ayı başından itibaren artırmış durumda.

Saldırılarda evler, okullar, fırınlar, pazar yerleri ve hastaneler gibi sivil noktalar hedef gözetilerek vuruluyor.

Putin'in söz konusu açıklamaları, bölgede sivillere yönelik saldırıların şiddetini artırabileceği şeklinde yorumlanıyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.