Putin: İdlib'deki terörist gruplara müsaade etmeyeceğiz

Putin: İdlib'deki terörist gruplara müsaade etmeyeceğiz

Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen Soçi zirvesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "İdlib'te bulunan terörist grupların varlığına müsaade etmeyeceklerini" söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen Soçi zirvesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İdlib'de bulunan terörist grupların varlığına müsaade etmeyeceklerini" söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldiği zirvede konuşan Putin, Suriye'nin İdlib kentindeki duruma dikkat çekti.

Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ) İdlib'de kontrolü ele geçirmesine tepki gösteren Rusya, Şam yönetimine açık destek vererek söz konusu grubun mensuplarının İdlib'den çıkarılması için askeri operasyon düzenlenmesini istiyor.

Ruhani'den Putin'e destek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de "Putin ve Erdoğan'a İdlib'i militanlardan temizleme girişimine destek vereceklerini" söyledi. Ruhani, isimlerini değiştirdikleri için bu grupların peşini bırakamayacaklarını vurguladı.

Ruhani ayrıca İdlib'deki durumu çözmek için çabaların iki katına çıkarılması gerektiğini de söyledi.

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib'de çözüm için Erdoğan ve Putin geçtiğimiz Eylül ayında bir anlaşma sağlamıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum