Putin: İdlib'te geniş çaplı operasyona gerek yok

Putin: İdlib'te geniş çaplı operasyona gerek yok

Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib ile ilgili planlarının yolunda gittiğini ve bu yüzden geniş çaplı bir askeri operasyona gerek olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye'nin İdlib şehrinde yapılan askeri mühimmat ve personelden arınma çalışmalarının başarılı olduğunu, bu sebeple bölgeye geniş çaplı bir askeri operasyon yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Putin çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya ve Türkiye'nin girişimiyle İdlib şehrinde silahsızlandırılan bölgeyi kastederek "Hedeflerimizin hepsine ulaşacağımıza dair bütün gerekçeleri yerine getirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı "İşte bu sebeplerden dolayı geniş çaplı bir askeri müdahale beklenmiyor. Askeri harekat yapmak şu anda gereksiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önderliğinde 17 Eylül'de Soçi'de İdlib Mutabakatı'nı kabul ederek anlaşmaya varmıştı.

Buna göre, İdlib'in 15-20 kilometrelik bir bölgesi silahlı gruplardan arındırılması, belli bir süreye kadar da tank, roketatar, top ve havan gibi ağır silahların söz konusu alandan çekilmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.