Putin: İran iyi bir stratejik ortak

Putin: İran iyi bir stratejik ortak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Tahran’daki temaslarında İran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmaya desteğini yineledi.

İran lideri Hasan Ruhani ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile üçlü zirve için Tahran'a giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ikili temaslarda bulundu.

Putin, İran'ı iyi bir komşu olmasının ötesinde Rusya'nın iyi bir stratejik ortağı olarak nitelendirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Suriye sorununun çözümünde ve nükleer anlaşmada önemli bir rol oynayan Rusya'nın stratejik ortakları olduğunu ve bu ortaklığın devam edeceğini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Tahran’daki temaslarında İran ile nükleer anlaşmaya desteğini yineledi. İran tarafından yapılan açıklamaya göre, Putin görüşmede ABD Başkanı Donald Trump’ın tutumuna atıfta bulunarak “uluslararası taahhütlerin bazı ülkeler tarafından onaylanmaması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.