Putin 'kimyasal saldırı' iddiasında ısrarcı: Halep'te yaşananlar cezasız kalmamalı

Putin 'kimyasal saldırı' iddiasında ısrarcı: Halep'te yaşananlar cezasız kalmamalı

Vladimir Putin, Halep'te düzenlendiğini iddia ettiği kimyasal saldırının cezasız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen BRICS toplantısında konuşan Putin, "Militanların hükümet güçlerine saldırılarını sürdürdüğü Suriye'de, Halep kentinin batısındaki sivillere kimyasal zehirleyici madde, muhtemelen klor kullanılarak düzenlenen saldırı, ateşkes rejiminin açık bir ihlali oldu" dedi.

Sputnik'in haberine göre, çocuklar dahil onlarca onlarca Suriyelinin kimyasal saldırı sonucu yaralandığını kaydeden Putin, "Bu tür terör suçları cezasız bırakılmamalı, aksi takdirde militanlar bu eylemlerini tekrarlayacak" ifadesini kullandı.

Suriye'de Türkiye ve Rusya'nın öncülük ettiği Soçi mutabakatı kapsamında ilan edilen ateşkes durumu, Rusya ve İran destekli Esed rejimi tarafından birçok kez ihlal edildi. Esed rejiminin özellikle İdlib'in güney ve Hama'nın kuzey kırsallarında sivil yerleşimlere yönelik saldırıları durmadı.

Buna ek olarak Esed rejimi ve Rusya, 24 Kasım'da Suriyeli muhaliflerin Halep batısındaki bazı yerleşimleri kimyasal silahlarla vurduğunu öne sürdü. Muhalifler iddiayı yalanlarken, bağımsız kaynaklar da saldırı iddiasını doğrulamamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.