Putin, LGBT propagandasını yasaklayan yasayı imzaladı

Putin, LGBT propagandasını yasaklayan yasayı imzaladı

Kanun ayrıca, LGBT ile ilgili ithal mallar dahil, dağıtımı idari veya cezai sorumluluk taşıyan bilgileri içeren malların satışını da yasaklıyor.

Rusya'nın parlamentosunun iki kanadında da onaylanan "geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası"nı yasaklayan yasa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da imzalanarak resmileşti.

TASS'ın haberine göre Bilgi, Bilişim Teknolojileri ve Bilgilerin Korunması Hakkında Kanun ve diğer belgelerde yapılan değişiklikler çerçevesinde "geleneksel olmayan cinsel ilişkiler" olarak tanımlarken LGBT ile pedofiliyi de eşdeğer olarak nitelendiriliyor.

Bu kapsamda LGBT'ler hakkında medyada, internette, reklamlarda, edebiyatta, sosyal medyada ve filmlerde bilgi yayılmasını yasaklıyor.

Öte yandan, Putin tarafından imzalanan başka bir yasa, İdari Suçlar Yasasını değiştirerek, "yalnızca çocuklar değil, her yaştan insan arasında geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin propagandasına ilişkin idari sorumluluk" getiriyor.

Rusya'da "geleneksel ve geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin sosyal eşdeğerliğine ilişkin çarpık anlayış" kapsamında 50 bin ila 100 bin ruble para cezası öngörülüyor.

Ayrıca yasayla birlikte LGBT ilişkileri ve tercihleri ​​teşvik eden' materyaller içeren herhangi bir filme film lisansı verilmesini yasaklanıyor.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum